Monday, July 23, 2012
Afera « Paprika »
By radio mileva @ 6:10 PM :: 6849 Views :: 3 Comments :: :: Novosti

U nasem mirnom selu isakovu desila se jos jedna nezgoda. Nezgodu je doziveo ugledan domacin i vredan mestanin sela Isakova koga cemo zvati, kako bi ostao anoniman, « Vredni Janko ». 

Posle dugog i mukotrpnog rada u glavnom gradu Svajcarske, Vredni Janko je resio da se vrati u rodno selo i posveti svoje penzionerske dane povrtarstvu. Vredni Janko je posle velikog iskustva gajenja paprike u svajcarskoj uspeo da putem ukrstanja vise sorti, dobije seme paprike koja radja po struku i do deset paprika velicine jednog metra i tezine blizu jednog kilograma. Sretan svojim uspehom isto seme « Velike Paprike » je dopremio u rodnom selu. Podigao je plastenik preko 500 kvadratnih metara sa centralnim grejanje, regulacijom svetlosti i automatskim polevanjem. Zasadio je Vredni Janko preko 3000 paprika. Celeog proleca je Vredni Janko organizovao celom selu obilazak plastenika i Velikih Paprika. Paprike su u idealnim uslovima rasle van svakog ocekivanja. Sretan svog uspeha, Vredni Janko je takodje redovno pekao rostilj ispred plastenika i cascavao prolaznike i namernike.

Paprike su pocele da zre a sreci nebi bilo kraja da Vredni Janko nije trebao da ode do svajcarske i podigne penziju. Nesavesne i ljubomorne komsije organizovale su upad u plastenik i za jednu noc obrale 30 tone paprike. Da bi Vrednim Janku nesreca bila veca nesavesne komsije su me na stolu napisali pismo ciji sadrzaj nikome nije poznat sem vlasniku plastenike.

Na svu srecu kaze Vredni janko u plasteniku je ostalo desetak paprika koje ce Vrednom janku omoguciti da odrza vrstu paprike i pocne sve iz pocetka sledece godine.

Puno srece osobi koja ce se prepoznati u ovom tekstu zele komsije sa brda.